Tvätterskan och Tredjehandsbutiken- NY VERSION.

Vässar pennan och öppnar det fria ordet.

Förra våren startade jag upp en 3:e handsbutik för primärt hästtäcken, men det spred sig snabbt och sortimentet växte, tack vare kunder med journalistbakgrund och ridsportintresse.
Det var täcken, träns, bett, benskydd, schabrak, hjälmar, sadlar, säkerhetsvästar, grimmor, sporrar och en hel radda med andra saker som behövs då man har häst.
Alla medel sparades för en ideell verksamhet som har fokus på hästar som skulle starta en division i Skåne, och var tänkt som en startpeng.

Tydligen väckte detta initiativ avundsjuka och misstänksamhet… ” skulle hon ( dvs jag) försöka sko mig på detta?” svaret ger sig självt, det är absurt. Priserna i butiken var satta lågt, fullt medvetet då det är väldigt dyrt med tillbehör till hästar och ändamålet var – välgörenhet.

I mars åkte jag upp till Stockholm och hämtade hem två hästar och de stod här i 53 dygn, de åt uppskattningsvis 15 kilo hösilage per häst och dag, 3 liter kraftfoder och betfor samt mineraler och vitaminer.

Det glömdes bort att avtal skulle skrivas och diskussionen har varit muntlig och från Fodervärd till akuthem och olika alternativ har diskuterats, vi kom överens om att jag då varit akuthem halva tiden och fodervärd halva tiden.
Den totala summa som jag fastställde var 15.800:- för denna tid, och det inbegriper foder och strö samt hovslagare.
Jag vill att Ni ska veta att summan från butiken inte kommer gå till föreningen (i Skåne) utan i samförstånd så används de medlen till att bekosta hästarnas tid hos mig, en bra lösning för alla parter.
Samtliga kvarvarande saker i butiken skänktes vidare till en närbesläktad verksamhet ” En Hjälp på Traven” som har en verksamhet även i Skåne.

Så alla Ni som skänkt saker, skall veta att dessa pengarna kommit till god användning och till hästarnas uppehälle under tiden hos mig.
Nu startar jag upp butiken igen – till välgörenhet i Skåne, där jag och ni som följer mig röstar fram vad vi skall skänka pengarna till.

Jag väljer att lämna den ideella föreningen omedelbart då tiden inte räcker till för alla engagemang och då Önskar Jag dem all Lycka Till med sitt fortsatta arbete.

Vid pennan
// Tvätterskan i Äsperöd

images

Äntligen

Nu är det dax att börja, och det finns så mycket att skriva om att det är lite svårt att välja var man börjar…

Välgörenhet, hästar, foder, strö, täcken och annat viktigt som jag kommer ta upp här!
Prislistan är uppdaterad på foder, hoppas den intresserar!

Välkomna in och följ med…

Nu börjar jag bloggen från Tvätterskans del av världen ….

bg1-tvatterskan

idag är det full fart i Tvättstugan , vi har fullt för tillfället och det är ju roligt- Sedan skänker vänliga människor täcken som vi nu gör rent, lagar och skänker vidare. I morgon reser jag till England för att se hur de arbetar med sina räddningscentra för vanvårdade hästar, det ska bli jättespännande och jag hoppas vi får med oss mycket bra saker hem. Önskar alla en skön solig Lördag.